Ember indul a Marsra – KÉPEK

Technológia - szerző: Kacsúr Tamás
OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

A NASA jóváhagyta a világ eddigi legkomolyabb rakétájának építését, amivel 2030 után ember indul a vörös bolygóra. A 2010 óta tervezett projekt 7 milliárd dollárt emészt fel, az első emberek előtt a marsjáró kerül a helyére.

 

Az új SLS (Space Launch System) 143 tonna megemelésére lesz képes. Az első teszteket 2018 novemberére tervezik, a történelem legnagyobb utazói pedig 2030-ban indulhatnak a Marsra.

 

A vörös bolygó kialakulásában és fejlődésében hasonló a Földhöz, ezért rengeteg kérdést vet fel mind a kutatók, mind pedig a laikusok számára. Az első Marsot felderítő szerkezet 40 éve indult útjára, a NASA szakemberei most ahhoz a válaszhoz igyekeznek közelebb kerülni, hogy van-e élet a Földön kívül.

 

A projekt első mérföldköveként 2020 körül egy marsjárót küldenek a bolygóra, ami utasára várva is méréseket végez. Ezt követi az a továbbfejlesztett SLS, ami az első Marsutazókat is szállítja, és az emberiség eddigi legerősebb rakétája lesz.