Baksai Tamás: el kell kezdeni a lövészárkok betemetését

Helyi - szerző: KT

A tegnapi választások eredménye szerint Harkány egy teljes egészében Fideszes testületet jegyezhet. Baksai Tamást, városunk leendő polgármesterét a következő hetek eseményeiről, teendőiről kérdeztem.

 

 

A leköszönő polgármester átadja a város kulcsait az újonnan választottnak? Hogy működik ez a valóságban?

 

Nagyvonalakban úgy történik, hogy várjuk a választási bizottság értesítését, amelyben kihirdetik a választás végeredményét. Ezt követően kezdődik meg egy hosszadalmasabb átadás-átvételi eljárás, ami a folyamatban lévő ügyek áttekintését és átvételét jelenti. Ekkor történik meg a képviselőtestület és a polgármester eskületétele is, majd az ezt követő lépésben határozzuk meg, hogy milyen bizottságok fognak működni a képviselőtestület mellett.

 

Dr. Bíró Károly, a város eddigi jegyzője Kozármislenyben indult polgármesterjelöltként és megválasztották. Harkány egy jegyzőválasztás előtt áll. Milyen feladatok várnak még az új városvezetésre?

 

Pályázati úton lesz a jegyzői állás betöltve, meg kell keresni a legalkalmasabb jelöltet, aki ezt a feladatot a legmagasabb színvonalon el fogja látni.

 

A legfontosabb feladat, hogy békét teremtsünk a harkányi lakosok között. Hogy rend és nyugalom legyen, ne ez a feszült állapot. Ez nem úgy működik, hogy kiállunk és azt mondjuk, hogy béke van, a lövészárkok betemetése egy hosszú és nehéz folyamat, amit azonnal el kell kezdeni.

 

Most folyik a hétéves költségvetési ciklus tervezési időszaka. Napokon belül jönnek ki a pályázatok, már a héten tárgyalni fogok Budapesten, hiszen tudomásom szerint az elmúlt időszakban itt nem történtek ez ügyben érdemi előrelépések. Sokat kell dolgozni azon, hogy különböző tételeket lássunk és azok belekerüljenek a következő időszak mindazon pályázatába, ami Harkánynak kedvező. A fejlesztési pályázatok hét évre fogják meghatározni a sorsunkat. Ha itt most elalszunk, hosszú időre hátrányba fogunk kerülni a fejlesztések terén.