Gyurcsányi díjjal ön is lehet a nemzet sportolója. Doktor nem.

Életmód - szerző: HH

Mint a Nemzet Színésze, a Nemzet Sportolója címet is egy időben 12 személy birtokolhatja. Grosics Gyula halálával egy hely megüresedett, Schmitt Pál pedig megcsinálta – ha doktorrá nem is, de mint exsportolót a nemzet ikonjává tették egy Gyurcsányi díjjal.

 

 

Nem doktor, de legalább a nemzet sportolója lett a vágólapi műveletekről (CTR+C – CTRL+V) elhíresült, korábbi párbajtőrvívó Schmitt Pál. A volt doktor sportolóként kétszer lett csapatban olimpiai-, és szintén kétszer szintén csapatban világbajnok. Újfent csak csapatban jeleskedett akkor, amikor főiskolai világbajnokságon szerepelt. A Gyurcsány sportminisztersége alatt létrehozott díj nem kis pénzzel is jár, havi 500 ezer forint életjáradék üti a cím tulajdonosának markát.

 

Megoszlik a vélemény Schmitt érdemeiről, mivel ha máshol nem is, csak közvetlen volt csapatában nézünk körbe, rögtön találunk olyat is, aki egyéni világbajnoki címmel és még több, hasonló kvalifikáltságú csapatos világbajnoki eredménnyel rendelkezik. A hirtelen vett példa neve Fenyvesi Csaba, aki a díjat kiosztók figyelmét sem kerülte el, ugyanis az ő neve is felmerült Magyar Zoltán tornász, Gedó György ökölvívó vagy Hegedűs Csaba és Varga János birkózók mellett.