Újra segítség, újra bizalom

Helyi - szerző: KT

Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő és Baksai Tamás, Harkány polgármestere nyílt levélben fordult Harkány lakosságához. Nem hangzott el ígéret és nem bizalmat kértek. 


Tisztelt Harkányi Polgárok!

 

Elhárult a fizetésképtelenség veszélye, tiszta lappal indulhat Harkány. Az év eleji általános adósságrendezés ellenére a baloldal által támogatott, bukott polgármester túlköltekezése és költségvetési fegyelmezetlensége ismét a szakadék szélére taszította Harkányt.

 

A helyhatósági választások óta eltelt időszakban a megújult képviselő-testület, a polgármester és Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő hathatós támogatásával megfeszítve küzdött a túlélésért, a település jövőjéért, feltárta az eladósodottságból kivezető megoldási lehetőségeket, valamint lépéseket tett a működésképesség felé.

 

Megszorításokkal, adóemelésekkel csak mélyültek volna a társadalmi feszültségek, ezt felismerve a kormány 159.972.000 forintos rendkívüli önkormányzati támogatás formájában fejezte ki elkötelezettségét Harkány iránt. Az ismételt adósságrendezést követően a harkányiak bizalmából közösen építhetjük újjá a romokban heverő helyi gazdaságot és a szélsőséges feszültségekkel teli társadalmat.

 

A költségvetésben lesz tér a gazdaságélénkítésre, a gazdaságban lehetőség a növekedésre. Ki fogjuk használni a közösségben rejlő erőforrásokat, erősítve az önkormányzat gazdasági autonómiáját.

 

Meggyőződésünk, hogy Harkány rövidesen ismét a térség és a régió zászlóshajója lesz.

 

Harkány, 2014. december 04.

 

Tisztelettel és üdvözlettel:

 

Tiffán Zsolt sk.       

országgyűlési képviselő

 

Baksai Endre Tamás sk.

polgármester