Kíváncsi mennyit keresett önnel a Facebook?

Gazdaság - szerző: HH

A közösségi portál bemutatta negyedéves jelentését, melyből kiderült, hogy folyamatosan bővül a felhasználói köre és elárulja, mennyi bevételre tettek szert. A világméretű vállalat profitja kicsit elmaradt a vártaktól, de úgy tűnik, ez nem rajtuk múlt.

 

 

Minden ötödik ember használja a világon, és folyamatosan bővül a felhasználóinak köre – tudhatjuk meg abból a tegnap este közzétett negyedéves gyorsjelentésből, ami rámutat: a naponta aktív felhasználók köre 17 százalékkal bővült, a havonta aktív felhasználók száma pedig 1,44 milliárdra emelkedett, ezzel 13 százalékos növekedést produkálva az előző évi eredményhez képest.

 

Az hirdetésekből élő portál 2014-ben az online marketing világának 8 százalékát tudhatja magáénak, ami a 2013-as év 6 százalékáról tornázta fel magát. A részvénypiacon is jelen lévő Facebook 3,54 milliárdos bevételről adott számot, ami 20 millióval a várt értékek alatt van ugyan, de azt javarészt a devizaárfolyamok esésével magyarázzák.

 

A Facebook sokat költ a kutatásra és fejlesztésre is. Az erre irányuló egymilliárd dolláros összköltség jelentős hányadát teszi ki a napelemmel hajtott, internet-hozzáférést biztosító drónokkal kapcsolatos kutatás, de az adatközpontok és a virtuális valóság fejlesztése is sokat nyom a latba.