Gyanúsan viselkedtek, átkutatták a WC-t

Belföldi hírek - szerző: HH

Gyanúsan viselkedő emberekre lettek figyelmes a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, ezért igazoltatták őket. A ház és az illemhely átvizsgálása során a kerti budiból 1129 doboz, több mint egymillió forint értékű csempészcigaretta került elő.

 

A fehérgyarmati ház egyik szobájában lévő szekrényben, valamint – a pénzügyőrök legnagyobb megdöbbenésére – a ház mögötti kerti WC-ben összesen 1129 doboz ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli csempészcigarettát találtak. A pénzügyőrök az 1,1 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, az elkövető ellen orgazdaság gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

Az illegálisan bejutatott dohánytermékeket depókban gyűjtik. A NAV pénzügyőrei találtak már cigarettát földben elásva, szénporban, baromfiudvarban elrejtve is. Az így összegyűjtött dohányterméket ezután az elkövetők továbbszállítják az ország más részeibe valamint az Európai Unió más tagállamaiba, ahol aluljárókban, piacokon, közlekedési csomópontokban próbálják értékesíteni.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén már 14 ezer esetben összesen 40 millió szál cigarettát foglalt le.