A Kortárs Magyar Galéria képei érkeztek Siklósra

Életmód - szerző: SH

Bár a világot a tudomány irányítja és igazgatja, de igazán lakhatóvá és széppé a művészet teszi – e szavakkal nyitotta meg Balázs Csaba a vár galériatermében azt a tárlatot, mely a felvidéki Dunaszerdahelyről érkezett Kortárs Magyar Galéria képeit sorakoztatja fel.

 

 

Siklós alpolgármestere a csütörtök délutáni megnyitón kiemelte: amellett, hogy fontos feladatnak tekinti a történelmi Magyarország területén fekvő Dunaszerdahellyel való oktatási és gazdasági kapcsolat szorosabbra fűzését, 2016-ban a Siklósi Szalon is bemutatkozik a felvidéken.

 

Dr. Iván Péter, a különleges gyűjteményt ápoló galéria igazgatója rámutatott: a műalkotásokat, melyeket felsorakoztatnak, nem vásárolták ás nem vásárolhatóak meg – egytől egyig a művészek felajánlásai, ahogy a saját képzőművészeti kiállításuk egy szelete is, melyet most Siklósra hoztak. Mint mondta, a gyűjtemény másik különlegessége abban áll, hogy nem tesz különbséget aközött, hogy az alkotó mely országban él, csak azt tartja szem előtt, hogy magyar legyen és a galériával a magyarsága kösse össze.

 

A neves galéria – mely a Csallóköz legpatinásabb épületében, a Vermes-villában kapott helyet – márciusig mutatja be válogatott képeit Siklós történelmi falai között.