Ingyenwifi, internetes áfacsökkenés és az első internetes bűncselekmény is közeleg

Gazdaság - szerző: KT

Digitális köznevelési stratégia, netsemlegesség, digitális gyermekvédelem is szerepel a Magyar Idők című kormányközeli lap által megszellőztetett tervezetből. Azt is szeretnék, hogy egyes internetes és szoftvercégek a hazai vállalkozásokkal egyező mértékben vállaljanak részt a közteherviselésből.

 

A cikk minden településen ingyen elérhető wifihálózat kiépítését és az internetes szolgáltatások áfánjának 18 százalékra való csökkentését is említi, amellett, hogy a Büntető Törvénykönyv módosítására hívja fel a figyelmet az internetes zaklatás, mint önálló bűncselekmény bevezetésére. Kitér arra is, hogy 24 órában elérhető virtuális ügyfélszolgálat jönne létre, amivel bárki szakértő segítséget kaphat az online ügyintézéséhez.

 

A lap által említett törvénytervezet nem csak a digitális világból szemezget: megemlíti, hogy adókedvezményt kaphatnának a magyar startup cégek.

 

A Napi Gazdaságból lett Magyar Idők című lap néhány hónapja úgy került képbe, hogy Orbán Viktor egyik repülőútjáról készült „spontán” képen épp ezt olvassa. Ennek tényét a önálló hírként is közölték – mint a miniszterelnök kommentálta Új idők – Magyar Idők.