Ördögkatlan: 680 program öt nap alatt

Baranya - szerző: KT

Több mint 680 programot kínál a kilencedik Ördögkatlan Fesztivál, amelynek augusztus 2. és 6. között ad otthont a dél-baranyai Nagyharsány, Kisharsány, Beremend és az idén csatlakozó Villánykövesd. A fesztiválra 50 ezer látogatót várnak.

 

 

Bérczes László, a fesztivál egyik főszervezője az eseményt beharangozó pécsi sajtótájékoztatón hétfőn azt mondta, hogy az eredetileg kis rendezvénynek szánt fesztivál azóta naggyá vált. Idén öt nap alatt a négy faluban összesen 20-25 helyszínen 680 programot, köztük mintegy 100 színházi előadást, több mint 150 családi programot, 132 koncertet, mintegy 140 kiállítást tartanak.

 

Az Ördögkatlanon a múlt csütörtökön elhunyt Esterházy Péter Kossuth- és Herder-díjas íróra emlékeznek a kisharsányi templomkertben mások mellett Grisnik Petra színművész közreműködésével – emelte ki Kiss Mónika, a fesztivál másik főszervezője.

 

Kiss Mónika elmondta, a fesztiválon mintegy 6000 művész lép fel, a rendezvény idei költségvetése pedig meghaladja a 100 millió forintot, amelyből 40-45 millió forintos összeget az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap biztosít.

 

A mezítlábas fesztiválon többek között a Quimby, a Kiscsillag, 30Y, a Besh o DroM, Lajkó Félix, Péterfy Bori, Palya Bea, Ferenczi György és a Rackajam koncertje is várja a közönséget és fellép a Wombo Orchestra is.