Sportközösséghez csatlakozhat Harkány

Helyi - szerző: HH

Már sokszor elhangzott, hogy a közösségi élet és a turizmus valamennyi területén régióban gondolkodunk. Mint fürdőink kibontakozó partnersége, úgy a sport kapcsán mutatkozó együttműködés is olyan lehetőségeket rejt, melyek elősegítik ennek határon át történő kiterjesztését – mondta Kecskeméthy Pál Siklóson.

 

 

Harkány alpolgármestere ezt azon az egyeztető tárgyaláson jelezte, amin a kezdeményező Belisce mellett három másik horvát város – Valpovo, Petrijevci és Bizovac – valamint Siklós vezetői is szándéknyilatkozatot írtak alá, miszerint részt vesznek az Európa Sportközössége 2018 cím elnyerésének jelölési folyamatában. Mint leszögezte, Harkány testülete is megtárgyalja a kezdeményezéshez való csatlakozás kérdését.

 

A pályázat elnyerése mellett az együttműködésben résztvevő városok sportegyesületei, szervezetei a különböző rendezvényeiket vonhatják a cím égisze alá, így élvezve kiemelkedő figyelem mellett a pályázat támogatását. Ez lenne az első olyan közösségi sportkezdeményezés, melyet magyar és horvát együttműködés hív életre.

 

Mély meggyőződésem, hogy a közvetlen határon túli partnerségek sokkal-sokkal több lehetőséget hordanak magukban, mint amennyit ez a térség valójában kiaknáz – mondta a dr. Marenics János. A házigazda, Siklós városának polgármestere kiemelte a városok sportegyesületeinek jelentőségét, hiszen a partnerséget az ő közös gondolkodásuk tölti meg tartalommal.