Harkányban választják meg a megye legszebb lányát

Helyi - szerző: HH

Ismét Harkányban rendezik a Miss Alpok Adria Szépségverseny Baranya megyei fordulóját. A május 6-i döntőnek a gyógyfürdő ad otthont.

 

A továbbjutásos versenyre már elkezdték a 14-18 év közötti lányok toborzását, a jelentkezőket egészen április 10-ig várják a szervezők – tudatta lapunkkal Prauda Edina, a Pramiss Kft. ügyvezetője.

 

Az Alpok-Adria Szépségverseny Olaszországban kelt életre, 1988 óta rendezik meg. A résztvevők az Alpok Adria Közösség országaiból – Olaszország, Németország, Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Svájc, Szlovákia és Csehország – érkeznek, 2006 óta pedig az Alpok Adria munkaközösség támogatását is élvezi.

 

Nemzeti verseny jellegét 2010-ben vette fel, amikor a magyar szervezők összekapcsolták a Megye Szépe versennyel, amik győztesei az országos döntőben lépnek kifutóra. Innen az első három helyezett jut tovább a Miss Alpe Adria International döntőjébe.

 

A nemzetközi döntőn az elmúlt évek során minden alkalommal sikeresen szerepeltek a magyar lányok; amellett, hogy dobogóra állhattak, öt alkalommal – 2001-ben Ónodi Réka, 2002-ben Zimány Linda, 2009-ben Halász Beatrix, 2010-ben Barta Zsanett, 2011-ben pedig Borkai Petra –  fejére került a legszebb lánynak járó korona.