Augusztusban a pingpongé a főszerep

Helyi - szerző: HH

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Joola Harkány Gyógyfürdő Kupát. A verseny idén is szintet lép, hiszen a tavalyinál valamivel több résztvevőt várnak.

 

Az augusztus 4-6. között zajló veterán asztalitenisz versenyen nyolc ország több, mint 220 sportolója vesz részt.

 

A pénteken 13 órakor kezdődő párosok, a szombati egyéni mérkőzések illetve a vasárnapi Davis Cup vegyes versenyrendszerű játékok összesen 1200 mérkőzést jelentenek a 16 asztalon, amit korszerű számítástechnikai megoldással két versenybíró felügyel.

 

Harkányba költözött a SILA

 

A kupát megelőző és követő hetekben is az asztaliteniszé a főszerep, hiszen a csarnokban SILA edzőtáborok lesznek. A rendezvény Szlovéniából tette át székhelyét Harkányba, mely elsősorban külföldi játékosok edzését tűzte ki céljául. Minta a sorozat gazdái, dr. Laczkó Tamás és Armin Siari elmondták, logisztikai nehézségek miatt kellett a helyszínt megváltoztatni.

 

Mindenképp olyan magyarországi városban gondolkodtak, ahol egyrészt az asztalitenisznek régmúltba nyúló hagyományai vannak, rendelkezik a helyi sportegyesület akkora eszközparkkal, amekkorát ez az edzőtábor igényel. Az új helyszín kiválasztásakor fontos szempont volt az is, hogy a helyi, illetve térségi rendezvények alternatív szórakozási lehetőséget tudjanak nyújtani.

 

Hosszas helyszínbejárás után Harkány mellett tették le voksukat, remélve ezáltal egy hosszabb távú kapcsolatot, melyben nem csak a szerevezők, de a város is profitál.

 

Összesen három héten, július 29. és augusztus 3., augusztus 20. és 27. valamint augusztus 27 és szeptember 3 között terveznek edzőtábort tartani, melynek helyszínéül a sportcsarnokot választották.