Orbán: Brüsszel a köznevetség tárgyává válik

Belföldi hírek - szerző: HH

Nevetségesnek tartja és közröhejnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárásról szóló brüsszeli dokumentumot.

 

A miniszterelnök sorosozott egyet, szerinte a Magyarországról jelentést készítők is mind a milliárdos emberei, majd politikai ügynek nevezte a kötelezettségszegési eljárást. A brüsszeli bürokraták erről szóló beadványa szerinte politikai megrendelésre készült dokumentum, értelmes jogász még kézbe sem veszi, az közröhej tárgya mindenhol Európában – fogalmazott.

 

A civiltörvénnyel kapcsolatban leszögezte, arról van szó, hogy ha valaki külföldről pénzt fogad el, akkor azt be kell vallani. Pont. Mit sért ez?

 

Arra a felvetésre, hogy az Alapjogokért Központ szerint az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha az nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel, Orbán Viktor úgy reagált: ezt a kérdést nem szeretné beemelni a politikai térbe, mert ez egy technikai, jogi, ellenőrzési, pénzügyi kérdés. A törvényeket be kellene tartani, és akkor nem lenne baj – mondta.