Tizenhat éve ez az első merénylet az államokban

Nagyvilág - szerző: HH

A merénylő gépkocsijában talált angol nyelvű feljegyzések szerint az Iszlám Állam nevében követte el a nyolc halálos áldozatot és 11 súlyos sérültet követelő kedd délutáni New York-i gázolásos merényletet – közölte a CNN és a The New York Times.

 

A hatóságok a merénylő férfit a 29 éves üzbég Sayfullo Habibullaevic Saipov-ként azonosították, aki 2011-ben érkezett az Egyesült Államokba, az utóbbi időben New Jersey államban élt, de az elmúlt években az ország több részén is megfordult, köztük Florida és Ohio államokban. Az elmúlt hat hónapban az Uber sofőrjeként dolgozott. A merényletet egy bérelt kisteherautóval követte el Világkereskedelmi Központ közelében, majd egy iskolabuszba hajtott, és a kocsiból kiszállva gyalogosan menekült. A rendőrök megsebesítették, most kórházban van.

 

Nem szabad megengedni, hogy az Iszlám Állam visszatérjen, vagy belépjen az országunkba, miután a Közel-Keleten és másutt is legyőztük őket! – írta a Twitteren Donald Trump amerikai elnök, majd szigorította a határellenőrzést.