Megkezdődött a Fidesz országos kongresszusa

Belföldi hírek - szerző: HH

A párt ezernél is több funkcionáriusa volt hivatalos a Fidesz huszonhetedik tisztújító kongresszusára. A Listen to your Heart néhány másodpercével és a Himnusszal induló egésznapos tanácskozáson sok meglepetésre nem kell számítani.

 

 

Mi darabokban vagyunk, ők pedig egységesek, vesztünk, ha mi egyben vagyunk, ők pedig darabokban, akkor nyerünk – fogalmazott Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

 

Scmitt Pál vagyok, volt Fidesz-alelnök – kezdte a korábban plagizálás miatt lemondott köztársasági elnök. Orbánra mutatva leszögezte: ahogy az olimpiai ötletgazdát ismerem, már fontolgatja a 32-es olimpiát. Igaz, akkor már 70 éves lesz, de egy hetilap szerint még akkor is ő lesz döntéshozó helyzetben.

 

Kövér László is belevágott a sűrejébe, amikor jelentette: tegnap este még egyáltalán nem akartam beszélni, de mondták, hogy ez nem lehetséges. A Fidesz egy demokratikus párt, tehát mindenkit azt csinálja, amit mondanak neki.

 

Az ellenzéket Kubatov Gábor jellemezte a legtalálóbban: azon tanakodtunk, hogy sajtótájékoztató-sorozatot kellene indítani az ellenzék székházainál. De az derült ki, hogy ilyenek nincsenek.

 

Mint a pártigazgató azt is megjegyezte, még az is előfordulhat – ahogy az MSZP helyzetét nézem – hogy a múltat sikerül végképp eltörölni. Azt is mondta, a végén nagy meccs lesz.

 

Gulyás Gergely Havas Henrik eddig megjelent könyveit sorolta fel, a párt vezére még nem szólt.