Egyre kevesebbet leveleznek a harkányiak, de egyre több a csomagjuk

Helyi - szerző: HH

Követi az országos trendet a harkányi posta levél- és csomagforgalma, mely szerint évek óta egyre kevesebbet levelezünk, viszont egyre nagyobb csomagforgalmat bonyolítunk.

 

 

Mint a társaság lapunkkal közölte, Harkányban kilencen dolgoznak a postán, közülük négyen kézbesítők. Míg 2013-ban közel 9.200 volt a fiókon átmenő levelek száma, 2016-ban már csak 8.800 darabot számlálhattak, ami 5 százalékos csökkenést jelent. A helyi fiókban megfordult csomagok több mint 50 százalékkal növekvő számát a 2013-as év 917 darabja után a tavalyi év végére elért közel 1400 darab jelzi.

 

A Magyar Posta közleményében megjegyezte: múlt héten országszerte megkezdték az Erzsébet-utalványok kézbesítését, karácsonyig folyamatosan és ütemezetten juttatja el azokat az érintetteknek. A belföldi jogosultak várhatóan még karácsony előtt kézhez kapják az utalványokat. Azoknak, akiket nem magyarországi címen tartanak nyilván, szintén még december hónapban továbbítják az utalványokat.

 

Azok a jogosultak, akik csak 2017 decemberben válnak nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosulttá, egy következő ütemben – várhatóan 2018 januárjában – fogják megkapni a nekik járó Erzsébet-utalványokat.