A tavalyihoz hasonló áron, vasárnapig lehet kapni fenyőt

Helyi - szerző: SH

Évek óta hasonló áron kapni Harkányban fenyőfát, melyet a városban több helyen is árulnak. A bolgár múzeum, piactér és a Szúnyog tó partján kínált ünnepi kellékhez 1800 forintos méterenkénti vagy kétezer forintos darabártól jutni hozzá.

 

 

Mint a vállalkozóktól megtudtuk, a lucfenyő a legkelendőbb, abból is a másfél-kétméteres példányokat díszítik legtöbben. A fa közel állandó értéke és a nem csökkenő kereslet a tavalyival azonos árat eredményezett, ami az elmúlt évekre visszatekintve is csak pár száz forintos emelkedést jelent.

 

December 24-ig elérhető kínálat a bolgár múzeum előtt is, ahol több árkategóriában, méterenkénti 1800 forinttól kínálnak karácsonyfának való fenyőt. Ő megjegyzi: árverseny helyett inkább kérésre házhoz szállítják a kiszemelt fát.

 

A piacon és a tóparton másfél-kétméteres fa darabjára kétezer forintos ár vonatkozik, az ezüst- és normand fenyő métere ennek mindenhol a többszöröse.

 

Aki karácsonyfát állít,várhatóan folyamatos kínálat mellett pénztárcától – és persze mérettől – függően akár 10-15 ezer forintot is kiadhat egy-egy fáért. A vállalkozók emellett megjegyzik: a környékbeli átlag vásárló jellemzően 3-6 ezer forintért szeretne fenyőt venni. A vásárlást nem érdemes az utolsó napra hagyni, a legszebb példányokat ugyanis gyorsan elviszik.