Monostori Zsolt: intenzív bizottsági és testületi munka folyik

Helyi - szerző: BB

A vendégforgalom emelkedéséről, a testületi és bizottsági munkáról valamint a fürdő rekonstrukciójáról is szólt Monostori Zsolt képviselő év végi visszatekintésében.

 

Hogyan értékeli a 2017-es évet?

 

A 2017-es évet alapvetően pozitívan értékelem, ha nem is minden úgy alakult, mint ahogyan elterveztük. Láthatóan és érezhetően megnőtt az idelátogató vendégek száma. Ehhez a jó idő mellett szükség volt a fürdő és a város fejlesztésére, ami talán először az idei esztendőben éreztette a pozitív hatását. Gondolok itt a felújított lepkemedencékre, a tavalyi esztendőben megépített és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő csúszdaparkra, és végül, de nem utolsósorban a megújult fürdő környezetére, az új gyepszőnyegre, a kertészek által létrehozott új virágszigetekre, pálmákra, banánfákra.

 

Mik voltak az idei év legnagyobb kihívásai?

 

Az idei esztendő legnagyobb kihívásai közt elsősorban a fejlesztésekhez szükséges pályázatok időbeni beadását, illetve a napokban átadott gyermekvilágot említeném, amivel egy újabb hiánypótló beruházást sikerült megvalósítanunk, amitől a téli vendégforgalom emelkedésére számítunk.

 

Melyek voltak azok a döntések, amelyek nehezen születtek meg?

 

Harkány városában rendkívül intenzív bizottsági és testületi munka folyik, hogy a lehető leggyorsabban tudjuk a választási kampányban megígért fürdő- és városfejlesztési munkákat végrehajtani. Ezekhez a döntésekhez komoly előkészítő tevékenységre van szükség, amit az önkormányzat munkatársai felelősségteljes, áldozatos munkával végeznek el. A képviselő-testület a megfelelő információk birtokában rövid egyeztetés után, viszonylag gyorsan tud döntést hozni. A döntések néhány eset kivételével egyhangúlag születtek meg.

 

Melyek azok a döntések, amiket sikerként, melyek azok, amiket kudarcként értékel?

 

Sikernek értékelek minden olyan döntést, amivel a város, a fürdő fejlődését tudtuk elősegíteni, illetve ide sorolnám azokat a döntéseket is, melyekkel a lakosság életét tudtuk könnyebbé tenni. Kudarcokról nem tudok beszámolni.

 

Az idei évben melyek azok a döntések, amikkel a lakosságot segíteni tudták?

 

Az idei esztendőben is folytatódik a járdák felújítása, helyenként a hatvanas években épített eredeti, mára teljesen elhasználódott szakaszokat sikerült kicserélni. Szintén folytatódott a belterületi közutak aszfaltburkolatának javítása, itt is akadt számos olyan szakasz, ami évek óta problémát okozott. Megemlíteném még a hegyi utak burkolatának javítását is, ezzel a pincék és a hegyen található lakóházak megközelíthetőségét próbáltuk javítani. Említésre méltó még a kormány által meghirdetett szociális tűzifa program, melyet az önkormányzat saját készletéből jelentős mértékben tudott kiegészíteni. Ezzel az intézkedéssel sok rászorulón tudtunk segíteni a rendkívül hidegnek számító téli napokon. Talán megemlíthető, hogy sikerült a Lanka-csatorna kotrását is elvégeznünk, melynek hatására jelentősen csökkent a csatorna vízszintje, és ezzel mérséklődött vagy talán meg is szűnt a környezetében található lakóházak vizesedése.

 

Mit vár 2018-tól?

 

2018-tól azt várom, hogy Magyarország kormányának hathatós támogatásával sikerül a kor kihívásainak megfelelően a fürdő kettes épületének teljes körű rekonstrukciója: benne az új öltözőkkel, szaunaparkkal, csobbanómedencékkel, valamint a nálunk újdonságnak számító infralámpákkal ellátott napozóval. Ezzel párhuzamosan a hármas medence felújítása, benne az új élményelemek- kel: csúszdapark, sodrófolyosó, pezsgőpad, ugrótorony, hogy csak néhányat említsek a beépítésre kerülő elemekből. Reményeink szerint elkezdődik a Zsigmondy sétány felújítása, ezen belül említeném az útburkolat cseréjét, új szabadtéri színpad építését, interaktív szökőkút és ivópavilon felállítását. A megújult ősparkban gyermekek számára szeretnénk létrehozni egy új kalandparkot. Tartozunk még a lakosságnak a „muslinca sor” felújításával, bízom benne, hogy jövőre sikerül erre is forrást találnunk.