Háromezernél is több esethez vonultak a mentők szilveszterkor

Háromezernél is több esethez vonultak a mentők szilveszterkor

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Országszerte több mint háromezerszer riasztották a mentőket, melyből a fővárosban több mint ezerszer kellett vonulniuk. Volt, aki a kezében égő bombát sem dobta el.

 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint a mentők 3189 személyt láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi eset 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen sok dolguk a mentőegységeknek.

 

A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Példaként említette, hogy egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő roncsolt ujjsérüléseket szenvedett, máshol egy férfi arcába csapódó pirotechnikai eszköz súlyos szemsérülést okozott.

 

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt – fejtette ki Győrfi Pál.

 

Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos azt is elmondta: az új év első éjszakáján mentőtámadás is történt. Somogy megyében egy epilepsziás gyermekhez hívtak mentőt, de a helyszínen valamiért dulakodás alakult ki, a mentődolgozókat is megtámadták. A gyermeket végül rendőri kísérettel vitték be a kaposvári kórházba.