Baksai Tamás: a következő két év látványos lesz

Helyi - szerző: HH

Nehéz és súlyos gazdasági helyzetben lévő várost vett át az új testület a 2014-es választások után. Mára ez a problémakör elhárult, a harkányi önkormányzat gazdálkodása és likviditása biztosítottá vált – mondta Baksai Tamás a csütörtök este tartott közmeghallgatáson.

 

Harkány polgármestere kiemelte, az elmúlt évhez képest sikerült növelni az önkormányzat tőkéjét, ami által sokkal nagyobb a város mozgástere akár projektek, akár sajáterős beruházások elvégzésében. Év végére az önkormányzat likviditása stabilizálódott, amit úgy tűnik, tartani is tudunk – mondta a számlán felhasználható 200 millió forintra mutatva.

 

Baksai Tamás kiemelte, a rendszerváltás után először tudunk eljutni odáig, hogy a fejlesztésekhez, az elképzeléseinkhez szükséges források nagyon nagy része előre rendelkezésre áll.

 

A tavalyi évre mutatva emlékeztetett: 350 millió forintos kerete volt a városnak, melyet a fürdő fejlesztésére fordíthatott. Az év közben megvalósult beruházással párhuzamosan a Baranya Megyei Önkormányzattal együttműködve – a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatait kihasználva – megyénkben a legnagyobb egyösszegű támogatást, egymilliárd forintot is elnyert Harkány a Zöld város programra, melyből a Zsigmondy sétány újul meg.

 

A következő időszak fejlesztéseivel kapcsolatban a polgármester jelezte, az elmúlt esztendőben elnyert 3,449 milliárd forintnyi támogatásnak köszönhetően a következő két év lesz igazán látványos, beleértve a fürdő kettes épületének illetve hajdan fedett medencéjének fejlesztését is. Az elmúlt időszakra mutatva megjegyezte, rosszindulatú ám alaptalannak bizonyult feljelentések és a balliberális sajtóban megjelent híresztelések hónapokat késleltették a projektek előrehaladását.