Százmilliókból fejlesztenek a dombóvári kórházban, papírok helyett is wifi lesz

Belföldi hírek - szerző: HH

A dombóvári Szent Lukács Kórház 360 millió forintos fejlesztésbe kezd egy pályázatnak köszönhetően. Az intézmény Tolna megye dombóvári és tamási járásában, valamint a baranyai sásdi járásban élő 80 ezer ember ellátásáról gondoskodik.

 

A pályázati támogatással felújítják a két műtőhelyiség klímaberendezéseit, és higiéniai eszközöket – plazmás légtisztító, kéztisztító, endoszkópos mosóberendezések – szereznek be, amivel csökkenthető a kórházi fertőzések száma. Új, vonalkóddal ellátott karszalagos betegazonosító rendszert vezetnek be, így wifihálózat segítségével a betegágy mellett lehet majd betegadatokat megjeleníteni. A fejlesztések között diagnosztikai eszközök beszerzése is szerepel: a szülészeti és az aneszteziológia-intenzív terápia osztály új ultrahangkészüléket kap – mondta az intézményvezető.

 

A betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztésekre 187 millió, képzési programokra 121 millió, az egészségügyi ellátórendszer orvostechnikai készültségi szintjének javítására pedig 50 millió forintot nyert el az intézmény.