Digitális jólét program: wifi pontok és informatikai eszközök érkeznek

Helyi - szerző: HH

A kormány több digitális fejlesztési programot hirdetett, melyek sorában Harkány közösségi internethozzáférést célzó támogatás nyert.  A fejlesztési programnak köszönhetően a művelődési ház wifi hálózattal való lefedése történik meg.


 

Az ország 1500 pontján várhatók a digitalizációt célzó hasonló fejlesztések, összesen 5 milliárd forint értékben – ezt Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára mondta hétfőn Várpalotán, ahol elsőként adták át a Digitális jólét program keretében megvalósult fejlesztést. A pályázaton – mely célja egy soha nem látott léptékű, az egész országra kiterjedő infokommunikációs fejlesztés – eddig 845 nyertest hirdettek.

 

A Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése című GINOP pályázaton Harkány számára a  közösségi internet hozzáférési pontok infrastruktúrájának fejlesztésére nyílik lehetőség. A művelődési házban kül- és beltéri wifi telepítésén túl egyéb kisebb berendezések mellett alkalom kínálkozik laptopok és a hozzájuk a szükséges szoftverek, tabletek, okostelefonok és egy projektor beszerzésére is.

 

Nem az első nyertes pályázat idén

 

A 2018-as esztendőben már nyert pályázatot Harkány városa, amikor a kulturális intézmények az eredményes oktatásban való közreműködéséért zajló projekt során Harkány Város kulturális értékeinek erősítése az oktatásban címmel benyújtott igényt találták támogatásra alkalmasnak.

 

Az EFOP-os projekt kapcsán 25 millió forintból 2019 év végéig több száz program valósul meg, így szakköröket, táborokat, témanapokat és versenyeket szerveznek az óvodásoknak és iskolásoknak – összesen tíz intézmény bevonásával.