Egyetlen éjjel 43 illegális migránst találtak Baranyában

Baranya - szerző: HH

Jogellenesen tartózkodott Magyarország területén 27 külföldi, akiket Kislippó környékén tartóztattak fel hétfő késő éjjel. Kedd kora reggel is találtak egy csoportot, ők tizenhatan voltak Kölked mellett.

 

Mind a 43 pakisztáninak vallotta magát, ezúttal sem volt közöttük nő. Szintén nem volt náluk semmilyen okmány, melyből meg lehetett volna állapítani, hogy jogszerűen tartózkodnak-e az országban. Bár korábban sem jelentett gondot számukra, a férfiakat visszakísérik a határon felhúzott kerítéshez és átadják a horvát hatóságoknak (szerk.).

 

A rendőrség honlapján olvasható összesítés erősen képlékeny: mint közölték, más statisztikai alapot szolgáltat a már Magyarországon feltartóztatott és a biztonsági határzárhoz kísért, illetve a simán csak az elfogott illegális migránsok száma. Hogy mitől függ, egy-egy csoport hova tartozik, nem derül ki.

 

A statisztikai mutatóknak nyilván évről évre javulnia kell, a március végi összesítésben ezért szerepelt csak egyetlen migráns az országos adatlapban, miközben csak megyénkben tucatjával tartóztatták fel őket. Az, hogy végül az elfogott vagy a visszakísért migránsokról beszélünk-e, csak formaság: az elfogások immáron végletekig csökkent száma a megelőzés eredményességét, a feltartóztatottak az intenzív rendőri jelenlétet dicséri.