Május végén egy hét a gyermekvállalásé

Helyi - szerző: SzR

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gyermekáldás hete programsorozat Harkányban. A május 21-27. közötti esemény programjaiba a harkányi fürdő és a kórház mellett a máriagyűdi kegyhely is bekapcsolódik.

 

Sajnos Magyarországon minden hatodik pár termékenységi problémával küzd, ezért a programot gyermekre vágyó pároknak ajánljuk – közölte a szervező, Kiss-Kálmán Éva képviselő és Kiss Tamás. A stesszes életmód, az egészségtelen környezet és táplálkozás, valamint a késői gyerekvállalás mind okai lehetnek, hogy a gyermekáldás nehezített – hívják fel a figyelmet, hozzátéve, egy év sikertelen próbálkozás után a meddőségi központok az inszeminációt és a lombik módszert javasolják. A programsorozattal arra is szeretnék felhívni a figyelmét a gyermekre vágyó pároknak, hogy először egy harkányi pihenéssel kezdjék a baba projektet.

 

Az érintett párok részére alternatív módszerek megismertetésével, stresszoldó beszélgetésekkel, gyógyvízben történő relaxációkkal, gyógytornával, különféle orvosi és lelki közreműködést adva segítenék, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek. Az egy hét alatt neves orvosoktól, pszichológustól, táplálkozási szakembertől, és az egyházi élet képviselőitől lehet tanácsokat és lelki segítséget kérni.

 

Az idei rendezvények sorában többek között dr. Antritter Zófia nőgyógyász, családtervező, dr. Magyar Lóránt teológiai diplomával rendelkező mentálhigienes orvos, motivációs előadó, Dr. Magyar Éva orvos, művészetterapeuta, vagy Tóth Gábor táplálkozás-tudományi szakértő is helyet kapott, de könnyűzenei műsorok – Preszy Katica és Parola valamint Bagdi Bella – is szórakoztatja az érdeklődőket.