Két napjuk van arra, hogy eltüntessék a plakátjaikat

Belföldi hírek - szerző: HH

Még két napjuk van az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

 

A választási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni a népszerűsítő elemeket. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki – vagy akinek az érdekében – azt kiragasztották. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

 

Harkányból a szavazásokból győztesként kikerült Nagy Csaba plakátjai a választásokat követően szinte azonnal eltűntek, a városban javarészt már csak cafatok éktelenkednek az oszlopokon. A saját vezérük által arcon köpött és a térségben ismeretlen nőt indító Jobbik, a kétfarkúak mellett az LMP és a választások nagy vesztese, az Együtt tacepaói foszlányai lógnak itt-ott. Ez utóbbi azért kezdett pénz kunyerálni, hogy vissza tudja fizetni a kampánypénzt, mivel annyi támogatottságot sem ért el, mint a viccpárt. A takarítást az MKKP oldotta a legötletesebb módon meg, ugyanis arra kérte szimpatizánsait, tépkedjék le a plakátjaikat. Maradéktalanul meg is tették.