Téli tüzelőtámogatás: csak a gázosok vehetik igénybe

Életmód - szerző: HH

A téli rezsicsökkentés kiterjesztése kizárólag azon településeket érinti, amely települések nem rendelkeznek kiépített gázhálózattal – közölte az önkormányzat.

 

A kormányzat a választások előtti hetekben jelentette be: minden magyar háztartás kap téli tüzelőtámogatást. A 12 ezer forintos egyszeri juttatást a következő havi számlával jóváírva először a gázzal fűtőknek, majd a távfűtéssel rendelkezők számára is kiosztották. Régiónkban – ahol egy hőerőmű az egekig tornázta a tűzifa árát – a fával fűtő háztartások számára nyitott maradt a kérdés, miként jutnak hozzá a támogatáshoz.

 

A vonatkozó kormányhatározat részletesen felsorolja a támogatással érintett településeket, melyek között a közös önkormányzathoz tartozó Harkány, Drávaszerdahely, Márfa és Szava egyike sem szerepel. Ezeken a településeken jelenleg nincs lehetőség a gázon kívül – fával vagy egyéb módon – fűtő háztartások számára, hogy igénybe vegyék a támogatást.

 

A Belügyminisztérium szintén a választások előtti hetekben egymilliárd forinttal megemelte a szociális célú tűzifa támogatás keretét, melyet az ötezer főnél kevesebb lakost számláló 2255 város rászorulói köre vehet igénybe.