Idén lesz Baranya megyei győztes?

Életmód - szerző: HH

Idén nyáron már negyedik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője szavazásban közel 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért.

 

A termalfurdo.hu idén is három kategóriában keresi az ország legnépszerűbb fürdőit. Ezen kategóriák kialakítására – Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője – azért volt szükség, mert a magyarországi fürdők igen eltérő adottságokkal rendelkeznek. A világszinten is egyedülálló termálvízkincsünkre épült hozzávetőleg 200 fürdő között megtalálhatóak, a néhány medencés, időszakosan nyitva tartó strandok ugyanúgy, mint a nemzetközi hírű, több tucat medencével rendelkező komplexumok.

 

A szavazás június 1-én kezdődött és már az első részeredmények is megszülettek. Itt látható, melyik az a 10-10 fürdő, amely június 30-ig a legtöbb szavazatot kapta a saját kategóriájában.

 

Baranyából 9 fürdő versenyez

 

Ez eddigi években a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő rendre a legjobbak között szerepelt Az Év Fürdője, az Orfű Aquapark 2016-ban pedig meg is szerezte a győzelmet A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában.

A június végi állás szerint egyelőre csak az utóbbi szerepel a top10-ben, de a szavazatok döntő hányada eddig minden évben a nyár második felében érkezett.

 

A megyéből induló összes fürdő itt látható.

 

Legalább 150 ezer szavazóra és szoros versenyre számítanak

 

A versenyt szervező termalfurdo.hu a tavalyi több mint 150 000 szavazó után arra számít, hogy idén is legalább ennyien szavaznak majd a kedvenc fürdőjükre. A verseny minden évben rendkívül szoros. Több esetben is csak néhány szavazat döntött az egyes dobogós helyezésekről.

 

Szavazni augusztus 31-ig lehet, a voksolók között wellnesshétvégéket és egyéb értékes nyereményeket sorsolnak ki.

 

A verseny szabályainak értelmében az előző év győztesei nem indulnak, így idén nem lehet szavazni a Hungarospa Hajdúszoboszlóra, amely Az Év Fürdője kategóriában győzött, a Demjéni Termál Völgyre, amely Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában szerezte meg a győzelmet, és szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidőközpontra, amely A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában diadalmaskodott.

 

A cél, hogy még népszerűbbek legyenek a fürdők

 

Bár a fürdők egymással versenyeznek, a szavazás célja mégis az, hogy a magyar fürdőkre irányítsa a figyelmet, hiszen a fürdőbe járás nem több egyszerű kikapcsolódásnál. A testünkre és az idegrendszerünkre egyszerre gyakorol kiváló hatást, nem csak gyógyításra alkalmas, de a betegségek megelőzésében és a sportolás utáni regenerációban is nagyon hasznos.

 

Baranya megye fürdőire ide kattintva lehet szavazni.