Október végére teljes létszámmal üzemel a bölcsi

Helyi - szerző: HH

Fennakadások nélkül kezdte meg működését szeptember harmadikán a két csoporttal működő harkányi bölcsőde, ahol épp ma fogadták a tizedik csöppséget.

 

A Süni és a Cica csoportba jelenleg öt-öt gyermek jár. Mint az intézmény vezetője, Kanizsai-Tóthné Szíjártó Anikó emlékeztetett, a szigorú szabályok mellett zajló beszoktatás szerint október végéig érik el a két csoport hét-hét fős maximális létszámát. A bölcsi szolgáltatásai utáni való érdeklődés nagy, így a teljes kihasználtság nem is kérdéses.

 

Folyamatosan zajlik az udvar kialakítása és az eszközök, játékok beszerzése is, mellyel a legkisebbek igényeit tartják szem előtt. Mint megtudtuk, vizsgálják a lehetőségét a Dankó utca valamint a Kölcsey tér felől megközelíthető óvodai rész bejárata közelében a parkoló komfortosabbá tételének is. Ezeknek a szakaszoknak azért nőtt meg a forgalma, mert az ovi területét – így a korábban nagyobb forgalmat bonyolító, úgynevezett oldalsó bejárati részt is – az előírások szerint le kellett a legkisebbek részére választani.