A jövő héten célszerű letudni a restanciát és a beiratkozást is

Helyi - szerző: HH

Érdemes lesz jövő héten ellátogatni a könyvtárba, ugyanis ingyen lehet beiratkozni és eltekintenek a büntetéstől is, ha ekkor visszük vissza a régen elfeledett könyveket.

 

Az Országos Könyvtári Napok keretében tartott akció október 1. és 5. között a könyvtár nyitvatartási idejében érhető el a harkányi könyvtárban, mely különböző rendezvények valamint egy áramszünet miatt hétfőn 10 és 12, pénteken 10 és 14 óra között valamint csütörtökön egész nap látogatható.

 

A harkányi bibliotékában húszezer könyv található, de a megyei intézménnyel való együttműködés keretében egy dinamikusan cserélődő állomány is jelen van a legújabb kiadványokat felsorakoztatva. A könyvtár négyszáz állandó tagot számlál, az egész évben aktív felhasználók száma pedig kétszázra tehető. A legnépszerűbb szolgáltatás gyerek és felnőtt szekcióban is kétség kívül a kölcsönzés, de elérhető a kényelmes helyi olvasósarok és az internetezési lehetőség is. A jövő hétre hirdetett amnesztia hozzávetőlegesen száz, régóta hiányolt könyv számára jelent kiváló lehetőséget, hogy visszakerüljön a polcokra.

 

A könyvtár nyáron három hónapra beköltözött a strandra is, ahol egyszerre ötszáz könyv között böngészve lehetett kölcsönözni. A teljes időtartam alatt mintegy háromezer könyv fordult meg a faházban, de a leselejtezett, kedvező áron kínált kiadványokból is több mint 1200 darab talált új gazdára.