Megvan, mikor hajthat át a körforgalmon

Helyi - szerző: HH

A város legforgalmasabb csomópontjába a TOP Fenntartható települési közlekedésfejlesztés pályázatán még 2017-ben nyert Harkány önkormányzata 63 millió forintot konzorciumi partnerként egy körforgalom építésére. A Kossuth és Ady utca kereszteződésében ma földmérők jelentek meg, és ezzel kezdetét vette a nyár végéig tartó munka.

 

 

Augusztusra készül el a Kossuth Lajos és az Ady Endre utca kereszteződésébe tervezett körforgalom – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az építést megelőző közműkiváltások március és május között történnek, melyek kismértékű forgalomkorlátozással járnak majd. A körforgalmú csomópont és a közvilágítás kivitelezése várhatóan júniusban kezdődhet el, ami már jelentősebb forgalomkorlátozással jár a munkálatok augusztusi befejezéséig.

 

A pályázat konzorciumban kerül megvalósításra, ahol a kivitelezési munkák közbeszerzési eljárását a Közút, mint házigazda írta ki és bonyolította le. A munkálatokat eredetileg közel egy évvel korábbra tervezték, de a közbeszerzés első köre eredménytelen volt, mert az elvárt rövid teljesítési határidőt egyetlen ajánlattevő vállalkozó sem tudta volna teljesíteni.