Következő lépés: az igazgatóság is a fürdőben kapna helyet

Helyi - szerző: HH

Középtávú célként szerepel a fürdő életében, hogy a most felújításra kerülő medencetér fölé költözzön a fürdő igazgatósága. A jelenleg használt Kossuth Lajos utcai épület hasznosítására több elképzelés is van; egyebek mellett hotelt is kialakíthatnak. A legjobb megoldást egy tanulmány fogja meghatározni.

 

Javában zajlik a kettes épület felújítása és modernizálása. Az épületrész hamarosan elkészül és a szezonban már várja a vendégeket, míg a következő lépésben a medencetér kialakítására kerül majd sor.

 

A fürdőfejlesztés következő lépésében, a medencecsarnokkal együtt készülhetnek el az új irodák az úgynevezett kettes épületben – mondta Szilágyi Tibor. A fürdő igazgatóságának tagja kiemelte, az erre is vonatkozó közbeszerzés később kerül kiírásra, egyelőre a koncepciót fogalmazták csak meg.

 

Mint ismertette, az évek múlva üressé váló Kossuth Lajos utcai épület hasznosításával kapcsolatban még semmi konkrétumról nem döntöttek, de a lehetőségek között szerepel az is, hogy például hotelként szülessen újjá. Kiemelte, erre vonatkozóan hatástanulmányt fognak készíttetni, melyben piackutatás mellett több megoldás mérlegelésére is sor kerül. Az igazgató hangsúlyozta: egy olyan távlati tervről, tervezési programról van szó, mely a mostani irodaház majdani, felelős hasznosítása felé mutat.

 

Egy lehetséges szálloda engedélyes tervei között először a megvalósíthatósági tanulmány készül el a program első részeként, melyről korábban döntött Harkány képviselő-testülete. Ennek tükrében dől majd el, van-e létjogosultsága egy szállodának. Mint elhangzott, a tervezés a támogatásról szóló kormányhatározatban foglaltak szerint elszámolható költséget jelent. A lezárult beszerzési eljárás szerint azokat az Építész Kör Kft. fogja elkészíteni nettó 14,45 millió forintért.