Megérkezett a pénzt, kezdődhet a kültéri gyermekvilág építése

Helyi - szerző: HH

Megérkezett a számlára az a nagyságrendileg 1,3 milliárd forint, mely biztosítja a kültéri gyermekvilág felépítését a harkányi strandon – közölte Szilágyi Tibor az Új Harkányi Hírekkel.

 

Mint a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. gazdasági igazgatója emlékeztetett, a 2018 decemberében hozott határozata szerint a magyar kormány támogatja a fürdő ütemezett fejlesztéseit, melynek sorában a hajdan fedett, és nemsokára elkészülő medencetér munkálatait egy kültéri gyermekvilág kialakítása követi. Ez utóbbi, 2021-re ütemezett támogatási része a szerződésben foglalt határidő előtt megérkezett a számlára.

 

A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzések már zajlanak. Szerződéskötés után év végére készülhet el a most megújuló épületrész mellett az összesen 550 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező négy új medence.

 

A kültéri gyermekvilággal felsorakoztatott élményelemek a korai kamaszkorig célozzák meg a kicsiket, akik számára a már meglévő gyermekmedence mellett egy európai színvonalú élmény válik elérhetővé. A hamarosan elkészülő téli stranddal és a benn már rendelkezésre álló gyermekvilággal a harkányi fürdő egy olyan komplexummá egészül ki, melyben az év bármely szakában valamennyi korosztály megtalálja számítását.