Nyolcan haltak meg hétvégén az utakon

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén 165 balesethez hívtak rendőrt, melyből hét halálos kimenetelű volt, összesen nyolc életet követelve. További 39 súlyos, 119 pedig könnyű sérüléssel járt, jelentős részük motoros.

 

 

Meghalt annak a gépkocsinak a vezetője, amelyik egy másik személyautóval ütközve árokba, majd egy fának csapódott a Székesfehérvár és Zámoly közötti úton péntek délután.

 

Késő este egy autó gurult a tóba Nyékláda közelében, a benne alvó apa és lánya megfulladt.

 

Szombat délután a szalagkorlátnak ütközött egy motoros Zalaegerszegnél. A motor kigyulladt, a férfi pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

 

Szombat este Maglódon a tűzoltók szabadították ki egy személygépjármű sofőrjét, aki elütött egy kerékpárost majd oszlopnak csapódott. Az idős kerékpáros a helyszínen meghalt, a fiatallal szemben eljárás indult ittas vagy bódult állapota miatt.

 

Szombaton 22 óra után egy úttesten átkelő gyalogost ütött el egy gépkocsi Veszkény térségében. Az 58 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Vonat gázolt el egy elektromos háromkerekű kerékpárral közlekedő 84 éves helyi férfit Hajdúböszörményben vasárnap kora reggel. Az idős ember a leengedett félsorompónak ütközött, amitől a sínekre esett és az érkező személyvonat elütötte.

 

Szintén vasárnap reggel, 7 órakor Nyíregyházánál is gázolt a vonat, egy gyalogos férfi volt az áldozat.

 

Vasárnap délután hármas karambol volt Baranyában: Egy kisbusz és két személygépkocsi ütközött Zengővárkony és Mecseknádasd között, az egyik sérültet feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül.