2015 végétől nincs több roamingdíj?

Technológia - szerző: GR

Az Európai Parlament megszavazta a roamingdíjak eltörlését és a fogyasztói jogok kiterjesztését, valamint a távközlési piac fejlődését elősegítő intézkedéseket – áll az Európai Bizottság csütörtöki közleményében a Portfolio.hu szerint. 2015 karácsonyától mondhatunk búcsút a roamingdíjaknak.  

 

(fotó: huawei)

Az Európai Parlament a „behálózott kontinens” elnevezésű (az egységes távközlési piacról szóló) bizottsági rendeletjavaslat általános szavazásának részeként megszavazta a roamingdíjak 2015 karácsonyától hatályba lépő eltörlését.  

 

Döntésével az EU a polgárok mellett tette le a voksát. Felszámolni az akadályokat, könnyebbé tenni az emberek életét és csökkenteni költségeiket – voltaképpen ez az Unió legfontosabb hivatása” – fogalmazott a közlemény szerint Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke, aki szerint a döntéssel mindenki csak nyerhet, a szolgáltatók és a fogyasztók is.

 

2010-ben ígéretet tettem rá, hogy 2015 végéig felszámolom a roamingdíjakat – most egyetlen lépésre vagyunk ezen ígéret megvalósulásától” – tette hozzá.

 

Következő lépésként az EU tagállamai tanulmányozzák a rendeletet, és a Bizottság reményei szerint 2014 végére megszülethet a végső megállapodás annak szövegéről.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.