Duplázott a hisztis buszsofőr

Baranya - szerző: HH

Nemrég a teli busszal félreálló sofőrtől robbant fel az internet, aki dezodor miatt hisztizett, most azzal jelentkezett több olvasónk, hogy az ügynek folytatása is volt.

 

 

Két hete az váltott ki többekben felháborodást, hogy Harkány után az 58-as főúton a 06:40-kor Pécsre induló csuklós busz sofőrje hirtelen félreállt, és fennhangon vonta kérdőre az utasokat, mivel szerinte valaki dezodort használt a buszon. Mint akkor mondta, az ismeretlen spréző veszélybe sodorta az utasok életét, mert ő allergiás az ilyen szerekre. Végső esetben a busz kiürítését is kilátásba helyezte. Ezt követően – nyilván az egészségének megóvása érdekében – kiszellőztette a busz utasterét.

 

Az ügy már akkor is sokakban felháborodást keltett, de Ma azzal keresett meg minket több olvasónk, hogy folytatódott a történet. Ugyanaz a járat és ugyanaz a buszsofőr ismét a munkába és iskolába igyekvő emberekkel teli buszt állította félre – ezúttal a városszéli buszmegállóban -, de most számonkérően emelte fel hangját valamennyi utas számára.

 

Azt firtatta tisztázatlan szándékkal, hogy mit képzelnek magukról azok, akik főnőkénél tettek panaszt valamint a Facebookon írták le megrázó élményüket. Mint nehezményezte, amiatt senki sem emelt szót, hogy a minap az egyik ülésre végezte el valaki a dolgát. A beszámolók szerint közölte azt is, hogy az allergiája miatt továbbra sem szabad sprézni a járatán.

 

Kérdést tettünk fel a közlekedési társaságnak, miszerint a sofőr eljárási rendje megfelel-e normáinak és van-e tudomásuk alkalmazottjuk egészségi állapotáról, illetve megkerestük a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, hogy az említett allergia kizáró ok-e a buszvezetői munkakör ellátására.