A hűtőből köszön vissza a katasztrófavédelem

Belföldi hírek - szerző: HH/SH

Több millió tejesdoboz hordozza azt az üzenetet, amivel a szabadtéri tüzek megelőzésére, illetve a káresetek számának csökkentésére és mértékének enyhítésére hívják fel a figyelmet.

 

 

Szabadtéren keletkező tűzesethez évente nagyságrendileg tízezer alkalommal riasztják a tűzoltókat. Ezekben a tüzekben áltagosan 1,8 hektárnyi terület ég le, az oltást sok esetben nehezítik az időjárási körülmények, a meleg, vagy az erős szél, a terület adottságai, vagy épp a tűz kiterjedtsége.

 

A szabadtéri tüzek – például a tábortüzek, a tarlóégetés, az avarégetés, vagy a járművekből kidobott égő cigarettacsikk – okozta károk nagy része néhány, a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabály betartásával könnyedén elkerülhető lenne.

 

Ezeknek a szabályoknak a megismerését, elsajátítását segíti a BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság és az Alföldi Tej Kft. együttműködése, amelynek köszönhetően a Magyar Tej március végétől polcra kerülő dobozain hívják fel a vásárlók figyelmét a vonatkozó szabályokra.

 

Az Eldobni 1 ≤ másodperc – Eloltani ≥ 100 óra – Helyreállítani ≥ 100 év felirat márciustól májusig naponta mintegy 35 ezer, a három hónap alatt összesen 3 milliónál is több tejesdobozra kerül rá.