Eltörlik az utcai maszkhasználatot, a boltzárat és a hajnali kijárási tilalmat

Belföldi hírek - szerző: CSD

A járvány harmadik hullámát letörtük, lényegében le is győztük – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel, az állami rádióban tartott beszéde alkalmával.

 

 

A miniszterelnök jelezte, a beoltottak száma 4.898.866 fő a hétvégén minden bizonnyal elérjük az ötmilliót, ami korszakhatárt jelent a járvány elleni védekezésben.

 

Orbán Viktor közölte: amint az oltottak száma eléri az ötmilliót, megszűnik a kijárási tilalom, a vendéglátóhelyek és üzletek kötelező zárási időpontja, a közterületi maszkviselés, az egyéni és csapatsport korlátozás nélkül végezhető a szabadban.

 

A további változtatások sorában említette, hogy ötven főig tarthatók magán- és családi rendezvények, a lakodalmakon pedig legfeljebb kétszázan vehetnek részt. Megtarthatók a szabadtéri rendezvények, ám csak ötszáz résztvevőig. A zenés, táncos rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják.

 

Zárt térben szervezett kulturális és sportrendezvényekre a 16-18 éves korosztály felnőtt nélkül is mehetnek, amennyiben be vannak oltva.