Áldozatok, elzárt települések, összedőlt házak – áradások pusztítanak Németországban

Nagyvilág - szerző: HH

Heves esőzések és áradások miatt több ház összeomlott Németországban. Eddig nyolcvan halálos áldozatról számoltak be, több települést is lezártak, délelőttig 1300 emberről nem lehetett tudni. Egy tűzoltó szerdán, egy másik csütörtök éjjel meghalt a mentési munkálatokban.

 

 

A napok óta tartó heves esőzés a térségben sok helyütt katasztrófát okozott. Különösen súlyos a helyzet a Wupper és Ahr folyó mentén. Árvíz pusztít a többi között a régió egyik legnagyobb városában, Wuppertalban. Több településen a hatóságok azt kérik a folyóparton lakó emberektől, hogy sürgősen hagyják el otthonukat és keressenek biztos menedéket.

 

A hosszan tartó heves esőzés jelentős károkat és közlekedési fennakadásokat is okozott. A Deutsche Bahn vasúttársaság csütörtöki figyelmeztetése szerint érdemes egész Észak-Rajna-Vesztfáliát elkerülni.

 

A szövetségi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az időjárási helyzet várhatóan a hét végéig alig változik. Az ország nagy részén továbbra is számolni kell azzal, hogy rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A szolgálat pincék és utcák elöntésére, patakok és folyók magas vízállására, földcsuszamlásokra és helyenként villámcsapás okozta károkra figyelmeztette Észak-Rajna-Vesztfália, Rajna-vidék-Pfalz és Saar-vidék tartomány lakosságát. A legnehezebb időszak csütörtök estig tarthat.