Újabb hónapokkal tolták ki a víkendtelepek optikai hálózatának kiépítését

Helyi - szerző: HH

Nyögvenyelősen érkezik Harkány két üdülőtelepére a gyors internet – a kábelek hónapok óta az oszlopokon lógnak, a szolgáltató nem szólal meg, de a pályázati kötelmek nyomán kiderült: újabb, fél évvel kitolt határidővel kell szembenézniük a leendő előfizetőknek.

 

Az igényeket 2014-ben kezdték felmérni, ami után végre megfogalmazódott, hogy az egyre népesebb üdülőtelepeken is szükség van (gyors) internetre. Végül kiírtak egy pályázatot, melynek eredményeként a HWR Telecom költhette az uniós forrást el a járás egyes részeinek becsatlakoztatására, melyre 2021 március utolsó napja volt az első határidő. A szolgáltató májusban városszerte ki is feszítette a kábeleket.

 

Az optikai kábelek kihúzása óta azonban semmi sem történt, a szolgáltató oldaláról eltűntek a korábban széles körben elérhető harkányi regisztrációs lehetőségek, miután eltérő információkat adva többeket visszahívtak, hogy csak nyár- vagy év vége felé lesz elérhető az optikai hálózaton érkező internet.

 

Mivel a cég többszöri megkeresésünkre sem volt képes reagálni és nem álltak ki az olvasók elé azzal, hogy miért húzódik a szolgáltatás indítása, megkérdeztük a pályázat irányítóját, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséget (KIFÜ), hogy mégis mi történt az egyszer már meghosszabbított határidővel.

 

Mint az ügynökség közölte, újabb határidőmódosítást kértek, így a kivitelezés szerződésben rögzített fizikai befejezési határideje november utolsó napja.