Takarékossággal kerülhető el a hibás vízrendszer miatt fenyegető korlátozás

Helyi - szerző: HH

Mint az elmúlt héten rendszeresen, kedden is alacsony víznyomásra ébredtek a harkányiak. A rejtett, sokáig felfedetlen csőtörés akár korlátozásokhoz is vezethet, ezért takarékos fogyasztásra van szükség – mutatott rá Remmert Ferenc.

 

Az alpolgármester tarthatatlannak nevezve az állapotot leszögezte: a legutolsó pillanatig sem engedik a szolgáltatót vízkorlátozás bevezetésére, akit mint korábban, most is nyomatékosan arra utasítottak, hogy találják meg a hibát. Mint jelezte, a keresés folyamatos, ám nagyban nehezíti a szakemberek munkáját, hogy valószínűleg nem látható a szivárgás. Ha valaki mégis szivárgó, vagy ömlő vizet észlel, azonnal jelezze a vízműnek.

 

Az alpolgármester a hiba elhárításáig takarékosságra kéri a harkányiakat, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy megfelelő vízmennyiség legyen nyerhető a csapokból és ne kelljen a vízműnek korlátozásokat bevezetnie. Ennek érdekében az öntözés, fürdőzés, autómosás vagy egyéb nagy mennyiségű vizet igénylő tevékenységet ideiglenesen a minimálisra célszerű szorítani.