Még alig mutatták meg, máris fejreállt a Windows 11

Technológia - szerző: HH

Olyan frissítést adott ki a Microsoft a Windows 11-hez, ami teljesen megbénította azt. Ráadásul nem is egy fontos funkció miatt – reklámot akartak a Start menübe csempészni.

 

A frissítés a start menüt bénította meg, nem lehetett programot indítani, és nem reagált semmire. A Microsoft viszonylag hamar felismerte a hibát és kijavította azt, arról viszont nem beszélt, hogy mi is volt a rosszul működő funkció: egy reklámblokk jelent – volna – meg az indítómenüben.

 

Nem ez az első végzetes hiba a Windowsokban: év elején az Insider programban résztvevők közül sokan egy olyan frissítést kaptak, ami véglegesen tönkretette helyi felhasználói profiljukat.

 

Az Insider program lényege az, hogy a fejlesztők a végleges verziók előtt megkapják a frissítéseket, újdonságokat: ám azért, hogy felkészíthetik rendszereiket a változásra súlyos árat fizetnek, ugyanis az elsőbbségért cserébe elfogadják, hogy egy tesztfázisban vesznek részt, így a végzetes hiba lehetőségével is számolni kell. Ennek ellenére sokan valódi ok nélkül, divatból csatlakoznak a programhoz.