Néhány hét, és megépül a kültéri gyermekvilág

Helyi - szerző: HH

A várakozásokon felül alakaluló strandszezon zárása után a zajló beruházások, az új részleg első hónapja valamint a kültéri gyermekvilág közelgő mérföldköve továbbra is folyamatos munkát ad a harkányi fürdő igazgatóságának.

 

Október közepéig közel 300 ezer vendég érkezett a harkányi fürdőbe – mondta Marosi-Melles András. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke az idei vendégszámmal kapcsolatban megjegyezte, a fürdő a járványhelyzet miatt csak május második felében nyitott, a vendégszám pedig a 2019-es azonos időszak 93-94 százaléka. Ez a korábbi, szintén koronavírus-járvánnyal érintett év tapasztalatai alapján nem remélt, pozitív eredményt jelent.

 

A nyár melegebb időszakaiban, főként hétvégenként igen komoly vendégszámról számolhattak be, melyek a 13,6 hektáros parknak az 1200 fájával, a vendégek bizalmának, valamint a fürdő adottságainak tudható be – értékelte az igazgató a strandszezon tapasztalatait.

 

A fürdő a korábbi évekhez képest a karácsonyi időszakban a Harka vízivilág megnyitásától vár belépőszám-növekedést – árulta el az igazgató. Mint ismertette, az új részleg fogadtatása igen kedvezőnek bizonyult, a belépő családoktól rendszeresen kérték a néhány pontos kérdőív kitöltését. A visszajelzések alapján számos finomhangolást végeztek, melyek során az esztétikai beavatkozások mellett megannyi komfortérzetet növelő változtatást is eszközöltek.

 

A most épülő és jövőre megnyíló kültéri gyermekvilággal kapcsolatban Marosi-Melles András elmondta, 2 héten belül tervezi a vállalkozó a beruházás készre jelentését és a műszaki átadás előkészítését, ami azt jelenti, hogy a nemrég elkészült téli strand mellett épülő komplexum elnyeri végső külalakját. Próbaüzemekről a téli időszak miatt még nem lehet szó, arra az igazgató óvatos becslése szerint május végén kerülhet legkorábban sor.