Betörők és tolvajok miatt is aggódni kell az emlékezés perceiben

Belföldi hírek - szerző: HH

A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatnak el a temetőkbe, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre – állapította meg a rendőrség, kiemelve azokat a veszélyeket, melyek kedveznek a bűnelkövetőknek.

 

Mint figyelmeztettek, ellophatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat, a lezáratlan kerékpárokat, a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyakat, a tömegközlekedési eszközökön a zsebben tartott mobiltelefonokat, pénztárcákat, a nyitva felejtett, nem megfelelően védett otthonokból pedig az értékeket.

 

A közlekedés veszélyeire is felhívják a figyelmet, így a megnövekedett gyalogos- vagy járműforgalomra nem kisebb javaslatot tesznek, mint hogy mindenki szabályosan, türelmesen közlekedjen.

 

Azt javasolják, hogy az otthonát elhagyva mindenki körültekintően zárja be az ablakokat, ajtókat, kertes házak esetén a kerti kaput is. A buszokon figyeljenek értékeikre, azokat tartsák táskában vagy a kabát belső zsebében, a táskát pedig mindig tartsák testközelben, szem előtt.

 

Nem példa nélküli, hogy a betörők kifigyelik, mikor, melyik házat hagyják el és ez idő alatt rámolják ki. A megoldást ebben az esetben sem a rendőrség szállítja, aki teheti, ne hagyja üresen a házat. Ha megtörtént a baj, hívja a 112-es segélyhívót.