Betörő nyitott rá a lakókra Harkányban

Helyi - szerző: HH

Nem példa nélküli a betöréssorozat Harkányban, és most úgy tűnik, újabb kétes alakok tűntek fel kéretlenül a házakban, akik nem átallnak a legszentebb ünnepek környékén sem értékeinkre törni.

 

Olvasónk számolt be róla, hogy péntek délután zárt udvaron át egy idegen, személyleírás szerint egy középkorú férfi sportkabátban, kötött sapkával lépett a lakásába szerk. A köpcös idegen miután a házba nyitott látta, hogy otthon vannak, kopogott és össze-vissza kezdett beszélni, semmilyen normális magyarázatot nem tudott adni arra, hogy mit keres bent. Sőt, hiába próbálták kiküldeni, mindenképp maradni akart.

 

Hasonló esetről Pellérdről is beszámoltak. Legutóbb nagy port kavaró harkányi ügyben egy kisgyermek nézett szembe a betörővel, aki szerencsére nem bántotta: a rablót azóta sem találják.

 

A rendőrségi beszámolók kizárólag a szép és sikeres dolgokra összpontosítanak, így a valódi közbiztonsági helyzetről hamis képet adhatnak. A statisztikák szigorú követelménye, hogy egyre szebb és jobb közbiztonsági helyzetet vázoljon fel egy megfoghatatlan, folyton csak növő és növő, úgynevezett szubjektív biztonságérzetet hangoztatva, mely megtévesztő lehet és sokakban elfeledteti, hogy értékeit elsősorban magának kell megvédenie. A rendőrség testületek előtti beszámolóit minden esetben feltétel nélkül elfogadják, ám Harkány esetében ilyen beszámolóra évek óta nem került sor.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.