Új közösségi tér nyílt Harkányban

Helyi - szerző: HH

A városi Márton napi rendezvények keretében adták át a megújult környezetben álló tájházat. Az épület és a hozzá tartozó udvar mint új közösségi tér kapott szerepet a város életében.

 

Az átadón Baksai Endre Tamás emlékeztetett: a lecserélt tető, nyílásszárók, udvaron lévő új épületek és a rendezett környezet része annak a vállalásnak, melyet polgármesteri programjában a város elhanyagolt pontjainak rehabilitációjaként nevesített. Mint Harkány első embere kiemelte, a tájház és környezetének felújítása nem uniós, hanem hazai forrásból, a Miniszterelnökség támogatásával valósulhatott meg a város több pontján történt beruházás mellett.

 

Remmert Ferenc az új közösségi térre mutatva lapunknak megjegyezte, a fejlesztés eredménye nem csak a kulturális és iskolás csoportok vagy táborok helyszínének jelenthet bázist, hanem olyan kulturális szerepet is kaphat, mely hiánypótló lehet a város életében. A helyi nemzetiségi önkormányzatokkal már folyik egyeztetés az épületek használatba vételét illetően.

 

Radosnainé Geosits Györgyi a harkányi horvát nemzetiségi önkormányzat alelnöke megerősítette: a két épület közül az egyikben a horvát viselet, kultúra és néprajz bemutatásával egy állandó kiállítást rendeznének be.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.