Megrogyott a löszfal a siklósi Váralja utcában

Baranya - szerző: KT

A Siklósi Polgármesteri Hivatal Műszaki osztályvezetője értesítette a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget arról, hogy a Siklóson, a Váralja utcában 20 méter hosszúságban megrogyott a löszfal, ami két lakóingatlant is veszélyeztetett – tájékoztatta lapunkat a kirendeltség.

A bejelentést követően a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője és katasztrófavédelmi megbízottja intézkedett az életveszélyes állapot megszüntetéséről. A két veszélyeztetett lakóházból 6 személyt kellett ideiglenesen kitelepíteni, akik rokonoknál találtak szállást.

A katasztrófavédelem munkatársai tájékoztatták a helyi ivóvíz szolgáltatót, a gáz- és áram üzletág munkatársait, mivel a szőnyegcsúszás közvetlen közelében ivóvíz vezeték, villanyoszlop, és gáz közmű volt található.

A Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályvezetője értesítette az egyik helyi földmunkagépes vállalkozót, hogy az életveszély megszüntetése érdekében munkagép segítségével alakítson ki egy olyan rézsűt a partfalon, mely elkészültét követően megakadályozza a löszfal további csúszását.

A földmunkákat a Siklósi Polgármesteri Hivatal Műszaki osztályának munkatársa és Közbiztonsági referense koordinálta. A löszfal rézsűjének biztonságos kialakítását követően a korábban veszélyeztetett ingatlanok tulajdonosai visszaköltözhetnek ingatlanjaikba.