Veretlenül kerültek a dobogó felső fokára a kézis lányok

Helyi - szerző: HH

A tavalyi évben a Harkányfürdő SE kézilabda szakosztálya – történetében először – felnőtt női csapattal indult a két megyét Baranyát és Somogyot is magába foglaló kézilabda bajnokságon.

 

A szakosztály megegyezett a siklósi Pelikán KC női kézilabda csapattal, hogy a siklósi női felnőtt játékosok a harkányi fiatalokkal együtt, harkányi csapatként képviselik tovább a női kézilabdát a régióban. A kerethez időközben további játékosok is csatlakoztak.

 

Szeptembertől a csapat hétről-hétre bizonyított, így decemberben tökéletes eredménnyel, minden mérkőzésen győzedelmeskedve a tabella élén fordultak a keménynek ígérkező tavaszi szezonra. A lányoknak zömében idegenben kellett játszani, és természetesen az ellenfelek is készültek már az újonc ellen.

 

Ennek ellenére a Harkányfürdő SE csapatának sikerült veretlenül, mindössze két döntetlen és 16 győzelem mellett megnyerni a 2023-2024-es Baranya-Somogy megyei női kézilabda bajnokságot, és ezzel kiharcolva az NBII való indulás jogát.

 

 

Ami azonban még ennél is szebb, hogy a lányok mérkőzései, sikerei újra megtöltötték lelkes szurkolókkal a harkányi sportcsarnokot. A hazai meccsek hangulata megállná a helyét több osztállyal magasabb szinten is.

 

Az edzői teendőket Mezei Róbert vezetőedző vállalta, segítői Horvát Alexandra és Szabó Viktória Blanka voltak, Molnár Antal szakosztályvezető mellett. A felnőtt csapat remek szereplése az utánpótlásban szereplő gyerekeknek is nagy élményt és motivációt adott, szinte teljes létszámmal buzdították minden hazai mérkőzésen a nagyokat.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.