Nem a minőségi élvezeteket hajszolja, de a gyereket leköti – egy hónapig dekkol egy cirkusz Harkányban

Életmód - szerző: HH

Egy hónapon át, augusztus 25-ig táborozik egy cirkusz Harkányban. Mint mondják, nem ritka, hogy a nyári időszakot egy helyben töltik az utazók. Még nem tudják, hova tovább, van idejük kitalálni.

 

 

A Bartók utcai füves területen sátrat verő társulat egy kétórás, szépen összerakott műsorában kimaxolja, amit fél tucat ember és néhány állat – kutya, láma, alpaka, kígyó, póni – nyújtani tud. Az egzotikus állatok nélküli önfenntartás haláltusát ugyancsak érzi az, aki volt még igazi előadáson, ezzel együtt megkockáztatható a kijelentés, hogy a társulat nem a minőségi élvezeteket hajszolja, de hogy vérprofik abban amit csinálnak, vitathatatlan.

 

A gyereket a műsor mellett a kígyósimogatás és az óriási halálkerék köti le – és hát lássuk be, ez a lényeg -, a szülők inkább a pénztárnál figyeljenek: némi izgalom is jár a fejenként 5 ezer forintos élményhez, ugyanis az olykor nehezen összejövő 15 fős létszám alatt nincs előadás, a 3 éves korig szóló ingyenesség pedig valójában csak kétéves korig szól – legalábbis ha látják a bizonytalanságot.

 

A TourInform irodában felmarkolható egy kupon, amivel egy ezrest lehet spórolni minden belépő árából. A fizetéskor is észnél kell lenni, az előre kiszámolt összeget célszerű átadni, mert előfordul, hogy a pénztáros néni bizony rosszul számol… Ha rászól az ember, rögtön tudni fogja, hol a hiba.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.