Várat és közösséget építenek

Baranya - szerző: KT

Minden idők egyik legnagyobb és legszerethetőbb siklósi projektjébe kezd a siklósi vár. Építeni fogunk, méghozzá közösséget. Ezúttal valóban minden Siklósról, a siklósiakról fog szólni. Megőrizzük, amit még meg tudunk őrizni – írja Mojzes Tamás.

 

 

A várkapitány a támogatást köszönve hozzáteszi: hosszú idő után egységes várkép lesz, új külsővel büszkélkedhetnek a falak is. Ezt a fejlesztést szeretnék még teljesebbé tenni, megosztani mindenkivel.

 

Idős és fiatal siklósi házaspárok, nők, férfiak, családok, nagypapák és nagymamák, ifjúk, gyermekek jelentkezését várjuk egy nagyszabású, profi fotózáshoz, hogy közösen, együtt dokumentáljuk a jelent, emléket hagyva azoknak a szívében, akik követnek majd minket – írja Mojzes Tamás. Természetesen a várban örökítjük meg a siklósiakat, külön-külön, a legszebb helyeken, majd egy csoportképet készítünk a várudvarban és a várkertben. Fölidézzük az eltűnt napok szépségét, érzelmeket fürkészünk, nyomot hagyunk. Később egy kiadványba gyűjtjük az elkészült fotókat és egy nagyszabású kiállítást rendezünk a fejlesztés záróakkordjaként.

 

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki jelzi szándékát elérhetőségeik egyikén.