Harkány adott otthont az orvosi konferenciának

Helyi - szerző: KT

Harkányban került megrendezésre a Magyar Nőorvosok Társasága 30. Jubileumi Nagygyűléséhez kapcsolódó szatellit konferencia. A szerdai találkozónak a Xavin Hotel adott otthont.

 

 

Az országos, Balneo-fizoterápia lehetőségei a krónikus nőgyógyászati betegek ellátásában című rendezvény a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház és a Parádi Állami Kórház szervezésében zajlott, témája a nőgyógyászatban eredményesen alkalmazható balneológiai és fizioterápiás kezelések voltak. Az ország minden részéről érkeztek szakorvosok és neves szaktekintélyek a rendezvényre, ahol a Parádi Kórház szerepét és lehetőségeit Dr. Rabóczki Anita főigazgató Asszony, valamint Dr. Suskó Mihály ismertette, a hatvani kórházban tervezett vizsgálatokról pedig Dr. Zámbó László számolt be.

 

A Harkányi Gyógyfürdőkórház részéről Dr. Péter Iván főigazgató, Dr. Varga Péter nőgyógyász, és Kálmán Anita ismertették a kórházban zajló terápiás lehetőségeket. A folyamatban lévő fejlesztéseket Hegyi Ákos mutatta be. A konferencia szakmai programját követően az ide érkező vendégeknek alkalmuk nyílt a harkányi gyógyvíz és az alkalmazott kezelések kipróbálására is. A szakmai nap zárásaként a résztvevők közös vacsorán vitathatták meg a nap eredményeit.